U bent hier

SAVE THE DATE - Focus op Inclusie

Datum:
27-02-2018
Plaats:

Vergader- en congrescentrum De Lindepoort, Begijnenstraat 18, 2800 Mechelen.

Een sociaal ondernemer wil resultaat en bereikt dat voor en door mensen. Hij wil talent in huis, ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst of voorkeur. Een sociaal ondernemer ziet de kracht van zijn medewerkers en speelt de troef van hun verscheidenheid. Maar hoe trek je iedereen in bad? Hoe houd je rekening met verschillen? Breng inclusie, langs sessies en debat, tot in de vele kamers van je organisatie. Kom naar ons evenement 'Focus op Inclusie', op 27 februari in Mechelen. De tijd dringt, de arbeidsmarkt wordt krap.

langer_werken_600px.jpg

Het event heeft niet tot doel je van de meerwaarde van verscheidenheid te overtuigen. Dat punt zijn we hopelijk voorbij. Ook ligt de klemtoon niet op 'kansengroepen'. We willen juist af van het categoriseren van mensen en gaan op zoek naar de rijkdom van verschillen en hoe die te verzilveren. We hebben workshops over verschillen in persoonlijke veerkracht, over respect voor verschillen in competenties en leervermogen. Een andere workshop richt zich op werving, selectie en onthaal: hoe zorg je ervoor dat iedereen van bij aanvang evenveel kansen behoudt op een job en op een behoorlijke integratie in het team? 

> HRwijs (Verso) nodigt alle sociale ondernemingen uit om hun ervaringen in deze (sub)thema's met ons te delen. We geven je dan een plaatsje in onze communicatie over dit thema 'verscheidenheid en inclusie', waar we in januari-februari gericht rond werken. Stuur even een mailtje naar marije.plantinga@verso-net.be

Voor wie?: 

Directies en HR van sociale ondernemingen

Diversiteit