U bent hier

ESF-oproep tewerkstellingstrajecten inactieve arbeidsreserve

ESF lanceert een nieuwe oproep om vanuit de hoge tewerkstellingsvraag in sectoren en de openstaande vacatures in bedrijven en organisaties tewerkstellingstrajecten op te zetten die streven naar duurzame tewerkstelling voor de inactieve arbeidsreserve. 

Het gaat onder meer om het toeleiden, screenen en opleiden van de inactieve arbeidsreserve. DIt zijn mensen die niet aan het werk zijn maar ook niet actief naar werk zoeken, zoals gepensioneerden, huismannen of -vrouwen of leefloontrekkers. Het matchen met concrete functies, bv. via stages of jobcarving, het ondersteunen van zowel de inactieve arbeidsreserve op de werkvloer als de werkgevers behoort tot de mogelijkheden. De tewerkstellingstrajecten voorzien in een inclusieve benadering naar duurzame tewerkstelling voor de deelnemers. De acties zijn praktijkgericht, complementair met het bestaande aanbod en resulteren in tewerkstelling voor de deelnemer. 

ESF richt zich met deze projecten naar werkgevers, werkgeversorganisaties, sectororganisaties, clusters van bedrijven of samenwerkingsverbanden tussen bedrijven, steden en gemeenten. Het promotorschap is voorbehouden voor deze organisaties.

De projecten in deze oproep hebben een looptijd van minimaal 12 maanden en maximaal 27 maanden, en starten op 1 oktober 2019 en eindigen uiterlijk op 31 december 2021. 

Een projectvoorstel indienen kan tot en met 14 juni 2019 middernacht.

Voor meer info: www.esf-vlaanderen.be/nl/oproepen/tewerkstellingstrajecten-voor-de-inactieve-arbeidsreserve

Thema's:

Instroom