U bent hier

Fedris pilootproject begeleiding voor werknemers uit de zorg met of op de rand van een burn-out

In januari 2019 lanceerde het Federaal Agentschap voor beroepsrisico’s (Fedris) het driejarig pilootproject burn-out in samenwerking met de bank- en zorgsector. Fedris wil met dit wetenschappelijk onderbouwd pilootproject in de komende drie jaar 300 tot 1.000 werknemers een individueel begeleidingstraject aanbieden. 

Dit aanbod richt zich op de algemene en psychiatrische ziekenhuizen en de woonzorgcentra. Werknemers uit de ziekenhuizen (NACE code 86.10), uit de rust- en verzorgingstehuizen (NACE code  87101) en de overige verpleeginstellingen met huisvesting (NACE code 87109) komen in aanmerking.

Het project voorziet in een begeleidingstraject voor werknemers die bedreigd of getroffen zijn door een vroegtijdig stadium van burn-out (stadium 1 of 2). Het gaat om personen die moeilijkheden ervaren tijdens het werk, meermaals kortstondig afwezig zijn op het werk of het werk hebben stopgezet gedurende minder dan 2 maanden.

Dit begeleidingstraject heeft als doel werknemers toe te laten aan het werk te blijven of het werk zo snel mogelijk te hervatten.

Voor meer concrete informatie over het aanbod voor de individuele werknemer en de return voor de werkgever, klik hier.

Welzijn en gezondheid