U bent hier

Schrijf je in voor de DUOday 2019

DUOday is een werkbelevingsdag waarop werkzoekenden met een ondersteuningsnood een duo vormen met een werknemer van jouw organisatie. Het is een eenvoudige manier om kennis te maken met de voordelen voor werkgevers: je kan nieuwe werkkrachten ontdekken, je versterkt het sociaal karakter van je organisatie en je leert de werking van arbeidsbemiddelaars kennen. 

duoday_2019_0.jpg

Concept

Het concept is eenvoudig: DUOday is een DOEdag voor werkzoekenden met extra ondersteuningsnood. Zij vormen die dag een DUO met een werknemer binnen een bedrijf of organisatie. Deze duobaan voor één dag betekent voor beiden een echte opportuniteit. Werknemer en werkgever maken kennis met de vaardigheden, de inzet en de mogelijkheden van werkzoekenden met extra ondersteuningsnood. De werkzoekende krijgt de kans om zijn talenten te tonen en kan zijn beeld van een bepaalde job toetsen aan de realiteit.

Waarom?

Werkzoekenden met extra ondersteuningsnood hebben vandaag nog steeds niet dezelfde kansen op de arbeidsmarkt. Dit blijkt ondermeer uit de werkzaamheidsgraad. Die ligt de helft lager dan die van de gehele actieve Belgische bevolking: ongeveer 35% ten opzichte van 70%, met minimale verschillen tussen de regio’s. Hier kunnen we dus nog een grote vooruitgang boeken. In de Scandinavische landen stijgt de werkzaamheidsgraad van mensen met extra ondersteuningsnood zelfs boven de 70% uit. Door een laagdrempelige campagne zoals DUOday kunnen we bruggen bouwen tussen werkgevers, mensen met extra ondersteuningsnood en dienstverleners. DUOday is een win-win voor de verschillende partijen.

Wanneer?

Pin alvast donderdag 16 mei 2019 in je agenda vast en schrijf mee aan een inspirerend verhaal. Schrijf je in op www.duoday.be.

DOE MIJ MAAR EEN DUOOTJE!

Meer info: 

www.duoday.be

Instroom