U bent hier

Stel vluchtelingen aan het werk met handige brochure

vluchtelingen

Verso/HRwijs ontwikkelde de infobrochure 'Aan de slag met vluchtelingen in de social profit', verkrijgbaar op papier en in pdf. Mogelijk heb je als werkgever interesse om een vluchteling aan te werven. Hoe pak je dit aan? Hoe zitten de regels in elkaar, over welke papieren moet een vluchteling of nieuwkomer beschikken? Welke administratieve stappen moet ik zelf nemen?

brochure vluchtelingen_0.jpeg

De brochure legt de verschillende statuten uit waarin een vluchteling in ons land kan verkeren en welke administratie precies nodig is om hem aan te werven. Je vindt er ook de verschillende overheidsmaatregelen in terug die de tewerkstelling van kwetsbare groepen betaalbaar maken, zoals artikel 60, IBO en BIO. Tot slot kunt u zich ook laten inspireren door enkele succesverhalen.

Eens de nieuwkomer aan boord is, moet je hem of haar natuurlijk ook begeleiden. Hoe ga je om met culturele diversiteit in je organisatie? Hoe overbrug je taalmoeilijkheden? Hoe benut je de talenten van iedereen? Ook deze informatie kan je terugvinden in de brochure. Een aantal organisaties kunnen daarbij helpen en ondersteuning bieden.

Je kan de brochure in pdf downloaden, maar je kan ze ook - gratis - op papier aanvragen bij Fatma Qorlazja: fatma@hrwijs.be

Deze publicatie kwam tot stand met steun van het Europees Sociaal Fonds. 

logo_3.jpg

ESF investeert in jouw toekomst.

Instroom