U bent hier

3-daagse vorming 'Succesvol aan de slag met zelfsturende teams'

Datum:
08-06-2017
Plaats:

Tweetakt, Bolwerkstraat 5, 2018 Antwerpen

Prijs: 
€995

Van droom naar praktijk

Zelfsturing heeft heel wat potentieel. Sommige organisaties zien het als een manier om betere resultaten te halen. Anderen doen het om de motivatie van medewerkers aan te zwengelen of om meer middelen vrij te maken voor eerstelijnswerk. Toch is zelfsturing invoeren niet vanzelfsprekend, en is succes niet gegarandeerd.

Zelfsturing is niet zomaar een volgend managementmodel in de rij. Het is een uitgesproken visie op organisatieontwikkeling, waar vertrouwen in het kunnen van medewerkers en teams centraal staat. En het geeft handvatten om dat kunnen zoveel mogelijk tot zijn recht te laten komen.

Dat zegt meteen waar de kracht en de valkuilen zitten. Zelfsturing invoeren is meer dan een beslissing en een druk op de knop. Het is een proces op maat van je eigen organisatie. Met heel wat hindernissen, maar ook onverwachte kansen. En waarbij het einddoel heel verschillend kan zijn. Dat betekent dat je goed voorbereid en met de juiste bagage aan de slag moet.

Deze opleiding

Je ontdekt je wat meer zelfsturing en verantwoordelijkheid bij medewerkers kan betekenen voor jouw team of organisatie. Je wordt geïnspireerd en weet hoe je anderen kan inspireren. Je leert instrumenten, handvatten en kaders kennen, die nodig zijn om van de voorbereiding, invoering en verankering een succes te maken. Je krijgt meer inzicht in de vaardigheden en competenties die medewerkers nodig hebben om als zelfsturend team samen te werken. Dat pas je meteen toe op je eigen praktijk.

Begeleiders

Trainers van deze opleiding zijn Freek Van Looveren en Tom Iterbeke. 

Freek is organisatieadviseur en "leidt" zelf een zelfsturend team in een klassiek-hiërarchische organisatie. Hij schreef 'De Kleine Laloux', een samenvatting van een basiswerk over zelfsturende organisaties: ‘Reinventing Organizations’ van Frederic Laloux. 

Tom begeleidt veranderingsprocessen in teams en organisaties. Hij traint en coacht leidinggevenden en medewerkers, zodat ze meer resultaten en energie halen uit hun werk.

Programma

bekijk hier het volledige programma

Groepsgrootte en tijdsinvestering

Bij deze training zit je in een groep van maximaal 12 deelnemers, begeleid door twee trainers. De training duurt 3 dagen. Tijdens de sessie krijg je opdrachten mee. Reken op een tijdsinvestering van 30 uur.

Praktisch

  • Wanneer? Donderdag 8, vrijdag 9 en vrijdag 23 juni 2017, van 9.30 tot 17.00 uur. 
  • Waar? De opleiding gaat door in de trainingsruimte van Tweetakt, Bolwerkstraat 5, 2018 Antwerpen. Openbaar vervoer nabij met tram 12 en 24. Gratis parkeermogelijkheid op 10 minuten wandelafstand. Hier vind je alle informatie.
  • Trainers van deze opleiding zijn Freek Van Looveren en Tom Iterbeke. 
  • Kostprijs? €995 inclusief cursusmateriaal, broodjeslunches, vormingsattest en exclusief 21% BTW. Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille
  • Vroegboekkorting! Voor deze workshop geldt tot en met 8 april 2017 de vroegboekkorting van 10%.
  • Inschrijven doe je hier. Na de inschrijving heb je twee weken bedenktijd, daarna wordt je inschrijving definitief.
Voor wie?: 

Leidinggevenden, organisatieverantwoordelijken, stafmedewerkers en HR-medewerkers die willen ontdekken wat zelfsturing en meer verantwoordelijkheid kan betekenen voor hun organisatie of team.